Bill Gates är mer i rampljuset nu än han någonsin har varit och om du frågar 10 personer om honom, så är det stor chans att du får tio olika svar. Men denna artikel bygger på ren fakta, sedan får du själv skapa dig en uppfattning om vem Bill Gates är.

Men vem är då denna Bill Gates?

  • Bill Gates föddes 28 oktober 1955
  • 4 april 1975 grundade han Microsoft tillsammans men Paul Allan
  • Bill Gates avgick som vd för Microsoft år 2000

Microsoft startades av Bill Gates och Paul Allan. Enligt historia och också bekräftat av Paul Allen i hans memoarer ”The Idea Man” som kom ut 2011. Så blev Paul Allen mer eller mindre utkastad och lurad av Bill Gates.

Bill & Melinda Gates Foundations

År 2000 kombinerade Bill och hans fru tre familjefonder och donerade aktier till ett värde av 5 miljarder dollar för att skapa Bill & Melinda Gates Foundation

Denna Stiftelser ”donerar” över $500 miljoner dollar varje år till forskning och utveckling av mediciner och vacciner. Detta är givetvis en väldigt nobel sak, men är allt helt rätt här.

Pengarna till stiftelsen kommer från Bill och Melinda Gates, men också från Bill Gates vän Warren Buffett.

Det kan ALDRIG vara fel att donera pengar till forskning för våran hälsa. Men när du också har aktier i företagen som får en stor del av den donerade summan, så sitter man lite på ”två hästar”.

Bill Gates har en aktieportfölj till ett värde på 22,34 miljarder dollar (12 feb, 2021), omräknat till svenska Kroner, så ser det ut på följande sätt, 190,509,153,100.00 kr.

Nu är det i och för sig bara 2,47% av den totala aktieportföljen. Men med tanke på summan så är det ände en betydande summa.

”Good Club”

År 2010 Skapar Bill Gates en klubb, kallad ”Good Club” med andra mycket välbärgade personer. Denna klubb har som syfte att lösa överbefolkningen på jorden, som de menar är den stora syndabocken i den globala uppvärmningen.

Bill Gates har flera gånger påpekat att vi måste minska jordens befolkning, och i ett ”Ted Talk” nämndes att en minskning av 14–15% är nödvändig.

Personligen tycker jag inte att detta rimmar väl med hans investering i hälsa.

Bill Gates har också fått fråga om detta ett flertal gånger.

Bill Gates menar att med en bättre hälsa och färre barndöd så kommer de fattiga länderna föda mindre barn. Han utvecklar det med att förklara att i dessa länder så vill man ha många barn, som kan hjälpa till att försörja föräldrarna när de blir äldre.

Men stämmer detta?

Det kan mycket väl bli så på sikt. Men vi tror att det är en sak som i så fall kommer att ta generationer att ändra på. Om vi nu skall minska jordens befolkning på grund av den globala uppvärmningen, har vi då tid att vänta 2–3 generation, (om det räcker) innan vi börjar att minska på befolkningen?

Men här är ytterligare en sak med detta, som inte Mr. Gates har tänkt på.
Om det nu blir så att folk inser att de bara behöver 1, 2 eller 3 barn. Då vill de med säkerhet ha söner som har ett högre värde än en dotter, som många gånger ses som en börda och skall giftas bort så for som möjligt. Detta är en kultur som givetvis är helt fel, men måste man inte lösa denna del först, eller detta är kanske också en bricka i ”gates game”?

Mr. Gates skulle kanske prata med Kina om detta!

Kina införde en lag 1979 ”One-Child policy” som gjorde att kineserna fick bara ha ett barn, i ett försök att minska befolkningen. Detta ledde till att många flickor adopterades bort, eller värre, helt enkelt blev mördade för att de skulle ha en son. Kina ändrade år 2015 till två barn, med förhoppning att detta skall ändras. Som det är nu så är det mycket mer män än kvinnor i dessa generationer… Också ett sätt att minska befolkningen.

För er som vill läsa mer om detta, kan göra så på följande länk: https://www.britannica.com/topic/one-child-policy

Källor
https://www.gurufocus.com/guru/bill+gates/current-portfolio/portfolio
https://www.forbes.com/sites/frederickallen/2011/03/30/bill-gates-tried-to-screw-paul-allen-whats-the-surprise/?sh=304139a328d1
https://www.investopedia.com/articles/markets/101215/what-bill-gatess-portfolio-looks.asp
https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates
https://en.wikipedia.org/wiki/Warren_Buffett
https://en.wikipedia.org/wiki/One-child_policy
https://www.britannica.com/topic/one-child-policy