Den skrämmande dagen när det finns ett vaccin tillgängligt är snart här.

Framtagande av ett vaccin tar normalt 10–20 år. Det vaccinet som har framtagits under kortast tid är Ebola vaccinet som tog fem år. Detta klassas fortfarande som en fantastisk bedrift och kommer troligtvis aldrig kunna upprepas, detta enligt experter. Men så var detta också innan vi råkade ut för ett av historiens ”farligaste” virus, med en dödlighet på långt under 1%.

Så varför skulle ett Covid19 vaccinet vara så skrämmande? Skulle det inte vara bra? Då skulle vi kanske kunna få ett stop på denna cirkus.

Jag har inga problem med ett vaccin, jag önskar att det redan funnits ett vaccin emot Covid19, så hade vi sluppit allt ”skit” som har hänt de senast 10 månaderna. Men då skall också vaccinet vara testat och säkert.

Men efter 8–10 månader så är den enkla sanningen… Det finns inga chanser i världen att vi kan ha ett vaccin färdigt nu. Du har säkert hört om Pfizer, företaget som gav världen Viagra.
Det ser också ut som Pfizer ligger närmast ett ”färdigt” vaccin, och de säger att 90% får ett fungerade skydd.

Så varför är jag emot detta?

Jag vill helt enkelt inte ta ett vaccin som vi inte vet, om det kommer med några biverkningar. Vi vet inte heller om detta ger oss ett skydd för livet, eller kanske 10 år, eller än värre, bara 3 månader. Detta vaccin använder också en ny metod som inte har använts i något tidigare vaccin som bygger på mRNA (messenger RNA).

Detta sägs vara mycket säkrare än andra vaccin. Men kan vi lita på det? Jag menar efter all ”konstig” information som vi har fått de senaste månaderna, så bör ju varje enskild individ ifrågasätta allt som kommer fram, gällande Covid19.

Om det finns några biverkningar.

Vem kommer då att vara ansvarig? Det kommer inte vara Pfizer. Läkemedels kartellen är fråntaget allt ansvar för detta.

Bara denna punkt skulle vara tillräckligt för varje människa att vägra ta vaccinet efter några månaders prövning.

För du skulle aldrig gå till en butik och köpa en ny TV, samtidigt som du visste att butiken inte skulle ta på sig något ansvar för eventuella fel på din TV.

Trots detta så är det en hel del människor som säger att de skulle ta ett vaccin emot Covid19 direkt om det var tillgängligt. För mig så är det lite av att spela ”Rysk rulett” med din kropp.

Om du vill läsa mer om mRNA, så finns det en bra artikle på NBC News: https://www.nbcnews.com/science/science-news/what-mrna-how-pfizer-moderna-tapped-new-tech-make-coronavirus-n1248054