CyberBullying är idag ett stort problem för många människor, och givetvis är det värst för de yngre. Denna artikel har statistik för människor upp till 30 år.

Facebook är den värsta av alla

Detta säger kanske inte allt för mycket, Facebook har varit den största sociala mediaplattform många år.

Av de top:4 på listan över de plattformar som har störst problem med cyberbulling så är det bara Snapchat som kommer in på en tredjeplats. De andra 3 är Facebook ägda.
1. Facebook

  1. Instagram
  2. Snapshot
  3. WhatsApp

Och siffrona är skrämmande, I en nylig gjord undersökning bland studenter, så säger 73% att de har blivit utsatt för CyberBullying, och så många som 44% de senaste 30 dagarna.

Så vad gör då Facebook?

Många skulle säga ”något”… Jag säger istället ”åt helvete för lite”. Men som jag förklarade i ”Big Tech” – Part 2. Facebook är ett börsnoterat företag. Därför är det viktigare att göra vinst och där emellan stänga ner Donald Trumps konto, istället för att faktiskt lösa de stora problem som de har med Cyberbylling.

Men bryr sig Facebook om detta problem?

Givetvis gör de det, ingen vill vara till medhjälp till cyberbylling. Men för dem så är bevisligen, vinst viktigare än de 73% av studenter som blir eller har varit utsatta för cyberbylling.

Men det är inte bara cyberbylling som är Facebooks ”problem” deras live stream service har redan många gånger visat folk som har misshandlat andra, och till och med dödat andra människor.

Det värsta exempel är väl fortfarande när en fader mördade sin 11 månader dotter på Facebook live stream. Då tog det 24h innan Facebook tog bort videon, och 370.000 hade redan sett den. Vad det nu är för sjuka människor som tittar på något sådant kan man ju alltid diskutera. Men ingen skall försöka övertyga oss att ingen av alla de som såg denna video de första timmarna, inte anmälde den, ändå tog det 24h för Facebook att ta bort videon.

Det tog inte 24h för Facebook att ta ett beslut att stänga ner Donald Trumps konto. Men Facebook tycker kanske att Donald Trumps kommentarer och video är värre än när en person dödar en elva månad flicka, vad vet vi????

Igen, så har Facebook gjort ”åt helvete för lite”

Efter den tragiska händelsen med den 11 månader flickan. Så lovade Facebook att de skulle anställa 3000 personer för att få ordning på live-stream videos. Men detta är helt enkelt ett skämt, och enbart till för att lugna den dåvarande mobben.

Det finns ingen matematisk möjlighet att dessa 3000 mäniskor ens skulle kunna kontrollera 1% av alla dessa videos. Det skapas 3,5 miljarder (3500 000 000) live streams varje år. Om vi nu säger att varje livestream är 30 sekunder, vi vet att det är mer än så, men låt oss hålla oss till denna korta video-stream. Då skulle det innebära att varje sekund så laddas det upp nästan 4 X 30-sekunders video.

Varför inte bara stänga ner denna service?

Vi skall komma ihåg att det mesta är helt oskyldigt, men för Facebook är det en ekonomisk fråga. Live streams är populära, och har mer delningar och gör att folk stannar på Facebook längre. Och ju längre vi stannar på Facebook, mer pengar tjänar Facebook.

Tidigare artiklar om ”Big Tech”
Big Tech – Part 1
Big Tech – Part 2

Källor:
https://www.robertreeveslaw.com/blog/murders-facebook/
https://99firms.com/blog/facebook-live-stats/#gref
https://www.comparitech.com/internet-providers/cyberbullying-statistics/
https://www.broadbandsearch.net/blog/cyber-bullying-statistics