Ingen kan vara helt ovetande om hur Nord Korea drivs!

Under ”diktatorn” Kim Jung-un drivs detta land stenhårt efter statens idéer och regler och folket har i princip inga rättigheter alls.

Alla nyheter som sänds eller går att läsa om, är till 100% styrt av staten, så med andra ord, om den nordkoreanska staten säger att ”solen är blå” då är den blå för det koreanska folket.

För de få förunnat som har internet stöter på samma restriktioner, en version och fakta som staten har tillåtit är vad som finns att tillgå.

Så är vi på väg åt samma håll?

Vi är betydligt närmare än vad vi var för 9 månader sedan den saken tror jag ingen kan säga emot.

Många länder (om inte alla) har infört restriktioner för dess invånare, vissa värre än andra. Sverige har hittills varit relativt skyddat från dessa inskränkningar av våran mänskliga rättigheter.

Det finns folk som säger att detta inte har något med inskränkningar av våran mänskliga rättigheter göra, utan detta är för att staten vill skydda oss.

Om det nu är så att staten vill skydda oss, så skulle jag kunna näman massvis med saker inom detta, t.ex… Varför stoppar staten inte tillgång till alkohol och tobak? Alkohol och tobaks-relaterade dödlighet är betydligt högre än vad Covid19 är.

Kommentera gärna detta, men jag undanbeder mig kommentarer som att alkohol och tobak har funnits för länge, så det skulle inte gå att förbjuda… Fri rörlighet har funnits längre än både alkohol och tobak. Och detta har förbjudits på många ställen i världen.

När ett lands regering, med hjälp av polis och militär talar om för oss:
– När vi får lov att gå ut.
-Förbjuder oss att röra oss fritt inom landet
– Vilka företag som får lov att öppna.

Då finns det inget annat att säga; Våran mänskliga rättigheter håller på att tas ifrån oss.

Vi är närmare Nord Korea än vad många tror!

När de nu tagit bort våran rätt att röra oss fritt inom landet, eller resa vart vi vill, då är vi ett steg närmare Nord Koreas sätt att kontrollera landets befolkning. Vi kan fortfarande inte jämföra oss med Nord Korea, men igen, vi är betydligt närmare än vad vi var för 9 månader sedan.

Så vad är nästa steg?

Både Google och Facebook har redan, sedan en tid mass-censurerat saker som de inte ”gillar”. Det är givet vis helt fel, men har inte mycket att göra med statens censurering… Eller har det? Det lär vi återkomma om in en annan artikel.

Men när staten säger att det är olagligt att föreslå en fredlig demonstration emot ner-stängning av landet, då är det diktatur.

Detta hände i Australien för 1,5 månader sedan, en gravid kvinna blev arresterad efter lagt ut på Facebook, och uppmanat till fredlig demonstration emot hela denna cirkus. (se länk och video nedan.)

Man får inte skriva vad som helst på Facebook, och Facebook hade också en klar policy om detta, åtminstone innan Covid gjorde entré. Själv tycker jag också att det är rätt, man kan inte skriva vad som helst på sociala medier idag, dessa medier har helt enkelt för stor inflytande på vårat dagliga liv.

Men nu pratar vi inte om någon förnedring eller hets mot folkgrupp, uppmaning till någon form av våld eller något hot mot någon person. Vi pratar om ett försök att få till en fredlig demonstration emot regeringens ner-stängning av landet.

Facebook tog inte ner detta, men enligt Australienska regering så var det förbjudet och en gravid kvinna arresterades som den ”kriminella personen” hon är.

Detta ger en klar signal att vi får inte under några omständigheter får föra någon talan mot de beslut som regeringen tar, vi skall helt enkelt bara acceptera dessa beslut utan att ifrågasätta detta.

 

Så om ni fortfarande inte tycker att vi står på tröskeln till fullskalig diktatur då vet jag faktiskt inte vad du tycker, skall kallas diktatur!!!!!

Video när den 28 åriga gravida Zoe-Lee Buhler blir arresterad av Australisk polis för att ha upmanat till fredlig demostration mot något som landets regering inte gillade.

Källa: https://www.bbc.com/news/world-australia-54007824
Samt mina egna åsikter