Med ett eventuellt vaccinpass skulle jag säga, att det tar bort det sista av våran privata integritet och därför skulle jag säga att detta är en livsfarlig sak, som kan, och troligtvis kommer att förändra vårat liv för alltid.

Våran historia?

Ett vaccin pass skulle kunna jämföras med delar från våran historia

Under andra världs kriget så tvingade Hitler alla judar att ha en sexuddig gul stjärna (Davidstjärna) på sina kläder. Detta var givetvis fruktansvärt, men jag tror inte någon med judiskt påbrå hade problem med att de var judiska. Problemet låg i att de var tvingade att bära något synligt som inte hade någon betydelse, och som mer eller mindre klassa dem som någon andraklassmedborgare, och tog bort deras rättigheter som var självklar för övriga befolkningen.

Ett annat exempel är hur den färgade (ursäkta om detta ord inte är politiskt korrekt) befolkningen i USA behandlades fram till 1965 när de äntligen fick röst rätt. Men det var inte bara rösträtt som användes för att förtrycka de färgade delen av befolkning. De var olika skolar, olika restauranger, o.s.v. Mentaliteten var verkligen dem och oss.

Jag vet att förtryck mot den färgade delen av befolkningen fortsatte, och är fortfarande långt ifrån rättvis, och detta är sorligt, men i denna artikel så skriver jag om rättigheter som medborgare och inte om orättvisa mellan olika medborgare

Så kommer det finnas likheter.

Givetvis kommer det finnas likheter, till början med som kommer det att vara DOM MED PASS och DOM UTAN PASS.

Än så länge, ser det ut som man nu måste ha ett vaccinpass för att få lov att flyga.
I så fall, är detta ett klart fall av diskriminering, som EU start rekommenderats att ingen skall diskrimineras för att inte tagit något vaccin.

Men vad händer om de går ett steg längre.

När den judiska befolkningen var tvungen att bära en gul Davidsstjärna så hade inte tekniken kommit så långt som den har idag. Men idag kan all din information sparas sparas på ett endasts lite data-chip.

Så om vi nu leker lite med tanken. Säg att det börjar med vacciner som vi har tagit, sedan lägger de in våran sjukdom/hälsotillstånd, och så varför inte, uppgifter från polis. Var skall då denna sluta? Komihåg, dessa tre uppgifter skulle inte ens utnyttja 1% av utrymmet på ett sådan chip, så ni förstår själv hur mycket information som vi skulle kunna dela med oss en enkel avläsning.

Då är frågan:
Vill du gå till en intervju för ett jobb och vara tvungen att dela dessa uppgifter, bara för att ha någon chans att få ett jobb?
Visa upp ditt pass innan du går in i någon butik, för de skulle inte acceptera dig om du snattade något för 20 år sedan?
Inte bli insläppt i bar/cafe som säljer alkohol, bara för att du har alkoholproblem?
Listan skulle kunna göras hur lång som helst…

Nu är det inte säkert att det kommer att bli så här. Och skulle du frågat mig för 1år sedan så hade jag bara skrattat.
Men efter det senaste året! När våran rättigheter har tagits bort bit för bit så är jag inte alls lika övertygad längre. Men jag hoppas verkligen att någon som läser detta återkommer till mig on 10-15 år och säger ”där ser du, du hade helt fel”

Finns det något bra med ett vaccinpass?

Om vi nu skulle använda detta för endast vaccin, då tycker även jag att det skulle vara bra. Men, och det är ett stort MEN, då skulle det vara för dödliga sjukdomar, inte för Covid, ett virus/influensa som har en dödlighet på lång, under 1%.

Om vi nu skulle lägga in covid vaccinering i ett vaccinpass, då bör ju också alla sjukdomar som har en mycket högre dödlighet läggas in, och då är vi redan i fas 2 (sjukdom/hälsa) av hur detta chip används.

Nu kan jag se någon säga: ”De inte är smittosamma sjukdomar”.
Men detta är inte vad jag pratar om här, jag är relativt övertygad att om ett vaccinpass blir verklighet, så tar det inte lång tid innan detta kommer att användas till annan information också.

 

Denna artikel är inte skriven med någon fakta bakgrund, utan är helt enkelt min rädsla över att tvingas att ha ett vaccinpass för att kunna röra mig fritt…