Är det någon skillnad mellan dessa?

Nu har det börjat talas om en andra våg och tredje våg av denna galenskap. För galenskap är precis vad det är. Och med detta kommer det nya hot om nerstängning, och vissa länder harbörjat ställa ner inte hela länder än, men delar har redan blivit nerstängda.

Dessa länder som har haft total ner-stängning har drabbats extremt hårt. Givetvis ekonomiskt, men också, självmord i dessa länder är betydligt högre än vad det brukar vara.

Men tyvärr så har det också rapporterats om ökning av Kvinnor misshandel, ökning av utskrivna mediciner emot depression. Personligen, så är jag övertygad om att dessa ner-stängningar i andra länder kommer i slutändan att döda fler än vad Covid19 kommer att göra.

Sverige har, trots stora påtryckningar från WHO, Bill Gates och massvis med media, stått emot och har ännu inte följt i denna galenskaps fotsteg. Personligen så är jag säker på att detta kommer att gynna Sverige i det långa loppet.

Nedstängning vs. Husarrest

Så för de länder som då faktiskt har haft helt nerstängt, och många av dessa länder har börjat, och andra överväger att göra det igen, vad innebär då detta?

Innebär det att du är satt i husarrest? Jag tycker så?

Kanske inte helt, men det finns många liknelser. Så här förklara Wikipedia vad husarrest är; ”Husarrest innebär att en person är fängslad i sitt eget hem. I Sverige kan man verkställa kortare fängelsestraff genom intensivövervakning som är en form av husarrest.”.

Även om liknelserna är många mellan de olika länderna så finns det variationer hur detta har genomförts. Vi kommer att titta på hur Spanien gjorde när de stängde ner.

De började med vad de kallade Fas 1; Och nu tittar vi på de som inte hade jobb inom livsmedel branschen och andra så klassade nödvändiga områden som inte kunde (fick) stänga ner.

De som inte ingick i gruppen ”nödvändigt” fick lämna sina hem en gång i veckan för at gå till närmaste livsmedel butik. Förutom denna gång fick de inte lämna sina hem. Enligt mig så är detta en husarrest, med 30-60min permission i veckan.

De som hade hundar, fick gå ut 3 gånger om dagen men inte längre än hundra meter från sitt hem. Kanske ”lite” bättre, men hur vi än ser på det, så är det helt enkelt ett fruktansvärt intrång i en människas liv.

Fas 2; När sedan fas 2 inleddes så släpptes restriktionerna något, men folket var fortfarande kontrollerad av staten. De fick då börja gå ut, men det var tids bestämmelse enligt din ålder som avgjorde när du fick vistas utomhus. Vet inte om alla håller med i detta, men för mig är det helt klart. När staten förbjuder dig att lämna ditt hem, då är det husarrest, med eller utan vissa privilegier som exempel 30-60min i veckan för att handla mat.

Så varför?

  • Gör staten detta för att skydda oss emot Covid19?
  • Har de ingen aning, och helt enkelt följer WHO rekommendationer?
  • Försöker de att få full kontroll över oss?

Detta kan diskuteras och diskuteras, och jag vet att här finns det många olika åsikt. Men om vi tittar från lite olika vinklar.

Sverige har inte haft någon fullskalig ner-stängning och har ett döds antal på omkring 0,01%, och andra länder ligger omkring detta nummer också.

Som jag har påpekat i tidigare artiklar, det är en tragedi när någon dör. Men är det rätta att stänga ner hela länder med allt vad detta innebär, krossad ekonomi, ökade kvinnor misshandel och en ökad självmordsstatistik, för att nämna några faktorer?

Sedan en kanske lite uttjatad kommentar, men måste ändå ta i beaktning.
Varför var de tvungna att stänga ner, skulle det inte vara tillräckligt att de var tvingade att bära mask, hela tiden? Enligt en del av dessa länder så var inte mask ett fungerande skydd emot Covid19.
ok, det stämmer kanske. Men varför har då vissa av dessa länder nu infört mask-tvång om det nu inte hjälpte?

NOTE: här finns inga källor till denna artikel, helt enkelt för att detta är min åsikt. Är medveten om att där finns personer som inte håller med, ni är välkommna att inleda en diskution om detta, här eller på EnAnnanVinkels Faceboos sida